Sfântul Ierarh Nectarie praznuit la Catedrala din Urziceni

Cu binecuvântarea si mijlocirea Preasfintitului Parinte VINCENTIU, Episcopul Sloboziei si Calarasilor, Catedrala Sfintii Împarati Constantin si Elena din Municipiul Urziceni a primit un dar nepretuit: o particica din Moastele Sfântului Ierarh Nectarie de Eghina.

PC Protopop Bogdan Ionut Stancu, Parohul Catedralei din Urziceni, a avut initiativa de a aduce aceasta binecuvântare credinciosilor urziceneni, dupa ce în urma cu un an, în timpul unui pelerinaj cu enoriasii din Urziceni, desfasurat în insula Eghina, doi dintre pelerini au primit vindecarea de cancer.

Având binecuvântarea Chiriarhului, în Catedrala din Urziceni au fost savârsite 40 de Sfinte Liturghii însotite de Acatistul Sfântului Ierarh Nectarie, în perioada 29 septembrie – 8 noiembrie 2013.

Sfântul Ierarh Nectarie a devenit al doilea Hram pentru Catedrala din Urziceni. În ziua de praznuire, 09 noiembrie, Sfântul Locas a îmbracat haine de sarbatoare. Programul Sfintelor slujbe a început în seara zilei de 08 noiembrie cu savârsirea Vecerniei si a Tainei Sfântului Maslu. Multime de preoti si credinciosi au fost împreuna-rugatori catre Sfântul Ierarh Nectarie, facatorul de minuni. La finalul slujbei de seara a fost sfintita Icoana Sfântului Nectarie, reprezentat cu Catedrala în brate, binecuvântându-o.

În ziua de praznuire Sfânta Liturghie a fost oficiata de Preacuviosul Parinte Arhimandrit Rafail Mît, exarhul Manastirilor si Schiturilor din Episcopia Sloboziei si Calarasilor, înconjurat de un ales sobor de preoti si diaconi.

Din grija parinteasca a PC Protopop Bogdan Ionut Stancu au fost oferite pachete alimentare pentru mai mult de 300 de persoane prezente la Sfânta Liturghie.

Îti multumim Sfinte Nectarie pentru aceasta bucurie oferita credinciosilor din Episcopia Sloboziei si Calarasilor în anul 2013, când se implinesc 20 de ani de existenta.

Related Posts

Sari la conținut