Procesiune cu sfinte moaste la Fierbinti Târg

În perioada 25 – 27 octombrie 2013, cu binecuvântarea Preasfintitului Vincentiu, Episcopul Sloboziei si Calarasilor, si prin bunavointa Preacuviosului Parinte Protosinghel Gherasim, staretul Manastirii Radu Negru din judetul Calarasi, racla cu sfintele moaste ale mai multor sfinti de la manastirea calaraseana amintita a ajuns si în mijlocul credinciosilor din orasul Fierbinti Târg.

Evenimentul religios a debutat Vineri, 25 octombrie 2013, cu primirea sfintelor moaste în dreptul Liceului Tehnologic Fierbinti Târg, de catre PC Pr. Bogdan – Ionut Stancu, Protopopul Urzicenilor, de preotii din cercul pastoral Fierbinti – Dridu si de credinciosi, si purtarea acestora în procesiune pâna la biserica Sfântul Mare Mucenic Gheorghe – Fierbinti Târg, unde au ramas spre închinare pâna Sâmbata, 26 octombrie 2013, când au fost purtate în procesiune pâna la biserica Sfântul Nicolae – Fierbintii de Jos, unde au ramas spre cinstire pâna a doua zi la ora 16.00.

Aceasta sarbatoare duhovniceasca pentru fierbinteni se înscrie în programul cadru „Slujire si misiune” desfasurat, la initiativa si cu binecuvântarea Preasfintitului Parinte Vincentiu, în întreaga eparhie cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la înfiintarea de catre Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a Episcopiei Sloboziei si Calarasilor, de asemenea marcheaza si împlinirea a 150 de ani de când a fost sfintita biserica parohiala Sfântul Gheorghe – Fierbinti Târg. Cu aceasta ocazie, preacucernicul parinte protopop Bogdan Ionut Stancu a vizitat si santierul viitoare casei parohiale din Fierbinti Târg, care se afla la etapa turnarii placii de egalizare.

La acest eveniment au mai participat importante autoritati locale si regionale, printre care: domnul primar Husein Yuksel, domnul deputat Tinel Gheorghe. Consideram ca aceasta procesiune a fost o reusita, fiind prima dupa Revolutie în aceasta localitate. La final, se putea citi bucuria duhovniceasca de pe chipurile credinciosilor care s-au închinat cu evlavie odoarelor sfinte.

[]

Related Posts

Sari la conținut