Sfântul mare mucenic Dimitrie sarbatorit în localitatea Lilieci

Sâmbata 26 octombrie 2013, Parohia Lilieci si-a sarbatorit ocrotitorul, pe Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir.

La acest deosebit eveniment, cu binecuvântarea Preasfintitului Parinte Vincentiu, Episcopul Sloboziei si Calarasilor, a participat Parintele Protopop de Urziceni, Bogdan Ionut Stancu, ca delegat al Preasfintiei Sale, alaturi de parintele paroh Partenie Alin Constantin, Parintele Mârsolea Dumitru de la Parohia Sinesti, Parintele Matache Robert Danut de la Parohia Catrunesti, Parintele Popescu Stefan de la Parohia Livedea, Parintele Surdu Gabriel de la Parohia Hagiesti si Parintele Andrei Adrian de la Parohia Bitina.

În cuvântul de învatatura, parintele Mârsolea Dumitru a accentuat importanta participarii crestinilor la Sfânta Liturghie, precum si bucuria comuna ce deriva din aceasta.

Dupa savârsirea Sfintei Liturghii si a Parastasului, s-a oficiat slujba de sfintire a noului Centru Socio-Cultural al Parohiei, pus sub ocrotirea Sfintilor Împarati Constantin si Elena si construit într-un an de zile, prin contributia Consiliului Local Sinesti, a Domnului Primar Andrei Constantin si cu osârdia Epitropului Stan Ion si a enoriasilor.

În cuvântul sau, parintele protopop a subliniat importanta cinstirii sfintilor si ajutorul pe care îl primim de la Dumnezeu prin mijlocirea lor. Parintele paroh a multumit tuturor celor prezenti, acordând din partea Parohiei Diploma de Miluitor si Binefacator, atât preacucernicilor preoti, cât si celor care au ajutat la ridicarea asezamântului social-cultural, aratând ca prin aceasta, Parohia Lilieci, marcheaza cei 20 de ani de la înfiintarea Episcopiei Sloboziei si Calarasilor, cât si cinstirea în mod deosebit, anul acesta, a Sfintilor Împarati Constantin si Elena, în Biserica Ortodoxa Româna.

[]

Related Posts

Sari la conținut