Cu binecuvântarea Preasfintitului Parinte VINCENTIU, Episcopul Sloboziei si Calarasilor, Parohia Manasia II, Protopopiatul Urziceni, prin grija parintelui paroh Dragomir Theodoru a organizat un pelerinaj în perioada 19 – 22 august, pentru cei 25 de copii ce alcatuiesc grupul de cateheza al parohiei.

Cu acest prilej au fost vizitate Manastirea Polovraci, Manastirea Lainici, unde s-au închinat mostelor Sfântului Irodion, Manastirea Prislop, unde au vizitat mormântul parintelui Arsenie Boca si Pestera Sfântului Ioan de la Prislop, Biserica din Densus si la întoarcere Manastirea Cozia.

Tot în aceasta perioada au mai fost vizitate si alte obiective turistice cu o bogata semnificatie istorica, dintre care amintim: ruinele capitalei Daciei de la Ulpia Traiana Sarmisegetuza, Castelul Huniazilor din Hunedoara si Cetatea Devei. Copiii s-au bucurat si de vizitarea Rezervatiei de zimbrii de lânga orasul Hateg.

Pentru parohie aceste pelerinaje constituie deja o traditie fiind al saselea an în care copiii grupului de cateheza au avut prilejul sa cunoasca vetrele de credinta si de spiritualitate crestina din tara noastra, precum si locuri încarcate de istorie, acestea având menirea sa-i întareasca si pe ei în credinta si în constientizarea identitatii noastre nationale.

[]

Related Posts

Sari la conținut