“Prima mea icoană” – expoziţie în Protopopiatul Urziceni

Cu binecuvântarea Preasfintitului Parinte VINCENTIU, Episcopul Sloboziei si Calarasilor, Protopopiatul Urziceni a organizat pe data de 11.12.2010 o inedita expozitie-concurs la Centrul Cultural Municipal. Au fost expuse icoane pe lemn si sticls. Lucrarile au fost realizate de copiii înscrisi la Cercul de Pictura „Sf. Apostol Luca” al Protoieriei Urziceni.

Premiul Special al acestui concurs a revenit elevei Batariga Ana Beatrice (14 ani), Locul I a fost ocupat de eleva Aldea Alina Maria (10 ani), Locul al II-lea eleva Pânzariu Cristina (12 ani) si Locul III eleva Olareanu Alexandra (9 ani). La final toti micii artisti au primit diplome de participare si daruri.

Aceasta expozitie a reprezentat o încununare a activitatii acestui Cerc de Pictura, fiind expuse icoane realizate de copii chiar de cînd Cercul de pictura si-a început activitatea (1 noiembrie 2009).

Nadajduim ca aceasta expozitie sa fie temelia pe care mai târziu vom cladi, cu multa rabdare, adevarate unitati depline ale picturii bizantine, un ajutor în realizarea si înfrumusetarea Sfintei noastre Biserici.

[]

Related Posts

Sari la conținut