Vizitati locatia amintita...

Pozitie: Ialomita, Fierbintii de Sus, Fierbin?ii de Sus

Vedere stradala disponibila la o distanta de aproximativ: metri de obiectiv (folositi mouse-ul pentru deplasare)

Vedere satelit
Traseu GPS
Info Reper
Pe aceeasi tema
Sfințire de Troiță în Parohia Stroiești
28 Iulie, 2017

Duminică, 23 iulie 2017, după Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, s-a săvârșit Slujba de sfințire a Troiței ce va străjui drumul ce duce către biserica parohială Stroiești din localitatea Fierbinți Târg. Slujba a fost oficiată de un impresionant sobor de preoți în frunte cu preacucernicul părinte Aurel Berbec, Protopop de Urziceni, în prezența unui grup de enoriași și a oficialităților locale.

La final, părintele protopop Aurel Berbec a rostit un cuvânt de învățătură în cadrul căruia a fost subliniată importanța prezenței Sfintei Cruci în viața creștinilor de astăzi, „Credincioşii se închină Sfintei Cruci pentru că jertfa Domnului Iisus Hristos ne-a adus nouă, celor mulţi, şansa de a obţine viaţa veşnică. Altfel spus, omul are posibilitatea să se vindece sufleteşte şi trupeşte prin puterea Crucii, a precizat părintele protopop. Cele trei degete împreunate reprezintă Sfânta Treime. Cele două degete strânse în palma mâinii drepte reprezintă, pe de o parte, cele două firi ale Mântuitorului Iisus Hristos, unirea dintre firea umană şi cea dumnezeiască, coborârea lui Dumnezeu pe pământ, iar, pe de altă parte, îi reprezintă pe Adam şi Eva care se închină Sfintei Treimi aici, pe pământ”.

Ridicarea Troiței s-a ridicat prin osteneala părintelui paroh Andrei Adrian și cu ajutorul familiei Grigore Ștefan din localitate.

 

A consemnat preot dr. Andrei – Gabriel Ghiaur, Secretarul Protopopiatului Urziceni

© 2018 - Retea web Episcopia Sloboziei si Calarasilor
Un concept Lacasuri Ortodoxe®. Powered by NETCreator
NETCreator