Vizitati locatia amintita...

Pozitie: Ialomita, Urziceni, Sfin?ii Împ?ra?i Constantin ?i Elena - Urziceni

Vedere stradala disponibila la o distanta de aproximativ: metri de obiectiv (folositi mouse-ul pentru deplasare)

Vedere satelit
Traseu GPS
Info Reper
Pe aceeasi tema
Sfântul Nectarie – hramul de toamnă al Catedralei din Urziceni
13 Noiembrie, 2017

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu în zilele de 8-9 noiembrie 2017 la Urziceni au avut loc momente spirituale de înaltă trăire duhovnicească, cu ocazia sărbătoririi Sfântului Ierarh Nectarie – hramul de toamnă al Catedralei.

Astfel, miercuri 8 noiembrie 2017, Icoana Maicii Domnului Prodromița de la Mănăstirea Chiroiu a fost adusă spre închinare la Urziceni. Cu multă bucurie a fost întâmpinată de preoții și credincioșii parohiei. A fost așezată pe un baldachin amenajat special în fața sfântului lăcaș, alături de racla cu o părticică din moaștele Sfântului Nectarie care se află din anul 2013 în Catedrala din Urziceni. A urmat apoi Acatistul Maicii Domnului, vecernia Sfântului Nectarie și Taina Sfântului Maslu.

A doua zi, în data de 9 noiembrie 2017, ziua de prăznuire a Sfântului Nectarie, s-a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, Acatistul sfântului și parastasul pentru ctitori. Cuvântul de învățătură rostit cu ardoare de părintele Anghel Chirilă de la parohia Sf. Haralambie din București, invitat în mod deosebit la această sărbătoare, a pătruns inimile credincioșilor care au ascultat cu multă râvnă și satisfacție sufletească. La final părintele paroh a mulțumit tuturor pentru aportul semnificativ ce l-au adus în buna desfășurare a hramului bisericii.

Un gând de deosebită considerație a fost adresat către SC Carrefour Romania care a sprijinit și de data aceasta în mod considerabil actele filantropice ce s-au săvârșit. Au fost împărțite, după slujbă, trei sute de pachete cu alimente și produse de igienă celor care au venit la biserică. Nu au fost uitați nici cei bolnavi, singuri sau neputincioși care nu au putut fi prezenți la sărbătoare. Aceștia au fost vizitați de slujitorii Catedralei care le-au oferit daruri.

Evenimentul a fost transmis in direct pe internet de Agenția de știri Lăcașuri Ortodoxe față de care ne exprimăm aleasă gratitudine.

 

Preot Paroh Bogda-Ionuț Stancu

© 2018 - Retea web Episcopia Sloboziei si Calarasilor
Un concept Lacasuri Ortodoxe®. Powered by NETCreator
NETCreator