Vizitati locatia amintita...

Pozitie: Ialomita, Urziceni, Centru Urziceni

Vedere stradala disponibila la o distanta de aproximativ: metri de obiectiv (folositi mouse-ul pentru deplasare)

Vedere satelit
Traseu GPS
Informatii Protopopiat
Pe aceeasi tema
Cercul de pictură din cadrul Protopopiatului Urziceni își serbează astăzi patronul spiritual – Sf Apostol Luca
18 Octombrie, 2017

Cu binecuvântarea Preasfințitului Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, cercul de pictură „Sf Apostol Luca“ al Protopopiatului Urziceni a fost înființat în anul 2009, 09 noiembrie. În decursul celor 8 ani de existență micii iconari care au trecut pragul acestui cerc de pictură religioasă au ajuns la performanțe deosebite.  Amintim cu multă dragoste elevele Aldea Alina Maria(olimpică națională la icoană pe lemn), Olăreanu Alexandra (olimpică națională la icoană pe sticlă), Bătărigă Ana Beatrice ( olimpică națională la icoană pe lemn și în prezent licențiată în cadrul Facultății de teologie, secția de artă sacră, restaurare), Ene Andreea (olimpică națională la icoană pe sticlă).

În prezent Cercul de pictură activează în fiecare zi de vineri și are un număr de 20 de copii, membrii care descoperă din tainele acestui frumos meșteșug.

Îl rugăm pe Sf Apostol și Evanghelis Luca  intemeietor al iconografiei și sfânt ocrotitor al iconarilor, să roage pe milostivul Dumnezeu să călăuzească cum se cuvine  mâinile micilor pictori iconari ai cercului de pictură Sf Apostol Luca din cadrul Protopopiatului Urziceni!

A consemnat doamna preoteasă Victorița BERBEC, coordonatorul Cercului de pictură „Sfântul Apostol Luca” al Protopopiatului Urziceni

© 2018 - Retea web Episcopia Sloboziei si Calarasilor
Un concept Lacasuri Ortodoxe®. Powered by NETCreator
NETCreator